Solumineraalihoito

Dr. Schüssler (1821-1898) oli saksalainen lääkäri ja homeopaatti. Lääkärintyönsä ohella hän tutki kivennäisaineiden merkitystä ihmisen terveydelle. Hän totesi, että mineraalien tasapaino elimistössä ja erityisesti solutasolla on terveytemme edellytys.

Kehomme jokainen solu sisältää kivennäisaineita, jotka ovat välttämättömiä elimistömme. Meidän on saatava näitä mineraaliaineita soluihimme sopivassa määrässä ja oikeassa yhdisteessä. Tähän perustuen hän kehitti solun sisäiseen tasapainoon tähtäävän hoitomenetelmänsä, jota kutsui Biokemiaksi (1874) (kreikankielellä bios eli elämä, chemie, joka tarkoittaa tiedettä alkuaineista, ainesosista.) Samalla hän esitteli kehittämänsä kivennäisaineiden 12 yhdistelmää, solumineraalia eli mineraalisuoloja, joiden avulla voidaan solujen aineenvaihduntaa tasapainottaa.

Dr.Schüssler valmisti kivennäisaineyhdistelmänsä hiertämällä kivennäisaineet maitosokeriin,
jotta ne ovat mahdollisimman hyvin imeytyvässä muodossa ja pääsevät imeytymään suoraan solutasolle.

Solumineraalit ovat funktionaalisia eli toiminnallisia aineita, jotka toimivat impulssin tavoin solussa ja vaikuttavat aktivoiden soluaineenvaihduntaan ja sitä kautta kaikkiin elintoimintoihimme. Kehollemme ja soluillemme elintärkeät kivennäisaineet ovat kalsium, natrium, kalium, magnesium, rauta, fluoridi, kloridi, fosfori, rikki ja piihappo. Ilman näitä rakennusaineita ei olisi elämää!

Solumineraaleja on käytetty maailmalla erilaisten akuuttien ja kroonisten terveysongelmien hoidoissa menestyksekkäästi jo yli 145 vuotta.

Erityisen hyvin solumineraalihoito sopii erilaisten hoitomuotojen, kuten homeopatian tukihoitona, mutta myös itsenäisenä hoitomuotona.

Solumineraalit sopivat terveyttä edistämään myös itsehoitona. Ne auttavat ravinnosta saatavia, vastaavia karkearakenteisempia kivennäisaineita imeytymään paremmin elimistöön.

Solumineraalit sopivat kaikille, niillä ei tiedetä olevan haittavaikutuksia - ovathan ne kehollemme ja soluillemme entuudestaan tuttuja aineita.

Ihmisen keholle, sen uudistumiselle ja optimaaliselle toimivuudelle on elintärkeää, että sen kivennäisainevarastot ovat riittävät ja tasapainossa.

Lähde: A.Aarnio/solumineraali.com